****1/2 Vierenhalve ster bij Vrouwenthrillers

Ook enthousiaste geluiden bij Vrouwenthrillers.nl over Vals Profiel. Maar liefst vierenhalve ster (van vijf).

Myrthe, dertig plus en dierenarts, woont samen met Boris in Amsterdam. Myrthe is tevreden met haar leven, maar wanneer Boris aangeeft graag een huis met haar te willen kopen, rijzen er bij haar twijfels over hun relatie. Ook op haar werk zijn er veranderingen op komst, die haar dwingen om na te denken over haar toekomstige loopbaan. Te midden van deze wirwar van ontwikkelingen op zakelijk en relationeel gebied ontvangt zij geheel onverwacht een email van Menno, een oud klasgenoot van haar. Alhoewel Myrthe zich Menno slechts vaag herinnert, besluit ze toch om contact met hem op te nemen. Daar waar zij eerst alleen wat onschuldige emailtjes uitwisselen, worden hun berichtjes al snel een stuk flirteriger en intenser.

Net wanneer Myrthe gevoelens begint te krijgen voor Menno laat hij plotseling niets meer van zich horen. Omdat ze hem al jaren niet meer heeft gezien, besluit zij dat het hoog tijd is om meer te weten te komen over Menno. Vanaf dat moment is Myrthe nog maar met een vraag bezig: Wie is Menno? Gaandeweg komt Myrthe erachter dat niets is wat het lijkt.

Vals profiel past helemaal in deze tijd van sociale media en digitale contacten. Het verhaal is origineel, komt geloofwaardig over en is vlot geschreven. Met name het karakter van Myrthe komt heel sterk over. Ze is ondernemend, gevat en haar hart ligt op haar tong. Ze geeft niet op en gaat door totdat ze de waarheid heeft achterhaald. Je voelt het beklemmende van haar situatie en leeft daardoor echt met haar mee. Het antwoord op de vraag “Wie is Menno?” houdt ook de lezer lang in spanning, tot op het laatste moment! Na het lezen van het boek denk je één ding: Wat zou ik in haar plaats gedaan hebben?

Bron: Vrouwenthrillers

Geplaatst in Pers