Ben jij het wel?

Ben jij het wel?

In Vals Profiel gaat iemand aan de haal met het profiel van Menno. Op het internet gaan kwaadwillenden regelmatig aan de haal met de gegevens van anderen.

Een prikkelend voorbeeld is dat van André Antoine. De Waalse minister van Economische zaken verscheen afgelopen voorjaar plots op een datingssite als importeur van auto’s. Met het vals profiel werd een Franse vrouw verleid. Ze maakte €92.000 over naar een bankrekening in Ivoorkust.
(Bron: De Morgen)

Maar het kan verkeren.
Een Marokkaanse programmeur werd twee geleden tot drie jaar cel veroordeeld omdat hij het had gewaagd een vals facebook-profiel aan te maken voor een lid van de koninklijke familie. Protesten van Amnesty haalden weinig uit: in de ogen van de rechtbank had de onverlaat de identiteit van Prins Rachid gekaapt.
(Bron: WebProNews)

Ook niet misselijk.
Een Britse zakenman kreeg een schadevergoeding van €28.000 nadat zijn persoonlijke gegevens door een ander op facebook werden gezet. Alle gegeven waren openbaar; “seksuele geaardheid” en “politieke overtuiging” waren opzettelijk verkeerd ingevuld. Het profiel was aangemaakt door een voormalige vriend met wie de zakenman ruzie had gekregen. Over zaken. Dat wel.
(Bron: Gazet van Antwerpen)

Eigenlijk puilt het hele internet van de fake-profielen. Je dacht toch niet écht dat de koningin zelf twitterde de via @khtweets? Het barst van de oplichters en valse verleiders. Kijk maar eens op fakerslijst.nl.
Enne… die @nicodijkshoorn … die bestaat ook niet. Dat is een acteur.