Telegraaf: ‘Een gevaarlijke internetflirt’

Ook in De Telegraaf werd Vals profiel enthousiast ontvangen door Jolanda Janssen
Als hij haar cadeautjes ging sturen, leek het net of ze ├ęcht een minnaar had.

Myrthe bekeek het pakje dat naar het huis van haar ouders was gestuurd en dat haar moeder had doorgestuurd. Het lag voor de hand dat Menno haar dit had gestuurd. Die gedachte stond haar tegen. In het pakje zat een geavanceerde hartslagmeter. Er zat geen briefje bij.
Myrthe is 34 en is dierenarts. Ze woont al acht jaar samen met Boris, die fanatiek op zoek is naar een koophuis voor hun twee. Terwijl zij eigenlijk helemaal geen zin heeft om te verhuizen.

Chatten
Op een dag krijgt ze via Schoolbank een mailtje van Menno, een oude schoolvriend, en hoewel ze normaal slechts een op de drie mails beantwoordt, en dan ook nog zo kort mogelijk, zit ze voor ze het weet via een chatprogramma dagelijks te flirten met hem.
Hij adviseert haar over telefoons, over huizen, over haar leven. Gespannen kijkt ze uit naar zijn berichtjes en al snel is ze verliefd op hem.

[…]

De vraag in hoeverre je iemand die je via internet leert kennen kan vertrouwen, is hartstikke actueel en ook besef je na het lezen van het boek dat je de beveiliging van je computer maar weer eens moet updaten.

[Vals Profiel] is vlot geschreven; het is meer chick lit noir, een mengsel tussen chicklit en thriller, dan puur thriller.

Bron: Telegraaf

Geplaatst in Pers