Thriller in de Watergraafsmeer

Vals Profiel werd vandaag opgemerkt bij het programma Buurt van de lokale zender AT5:

De opkomst van internet brengt ook gevaren met zich mee. Het nieuwe boek ‘Vals Profiel’ gaat over een jongedame uit Oost die de donkere kant van de ‘social media’ op brute wijze leert kennen.

Journalist Emile Proper schreef het boek met zijn vriendin, en scenarioschrijver, Sabine van den Eynden.

Na hun eerste boek ‘Gooische vrouwen: hoe het begon’, is het nu tijd voor een thriller. Proper kent de gevaren van internet goed. Als webmaster leerde hij de knelpunten van het internet goed kennen. Zo ontdekte hij dat veel mensen hun geboortedatum of de naam van hun moeder als wachtwoord gebruiken, terwijl deze vaak voor iedereen te zien zijn op sites als hyves en facebook. ‘Dat is vragen om problemen’, aldus de schrijver.

Het boek speelt zich af rond de Radioweg in Watergraafsmeer. Myrthe is een ambitieuse dierenarts. Op een dag wordt ze online benaderd door een oud klasgenoot. Ze gaan intensief met elkaar mailen, maar als snel blijkt haar jeugdvriend een gevaarlijke, idiote stalker.

Een digitale fout die het leven van Myrthe compleet op de kop zet. De schrijvers vinden dan ook dat iedereen met een mailadres dit boek moet lezen. De spannende thriller, met een vleugje humor, ligt vanaf vandaag in de winkel.

Bron: AT5

Geplaatst in Pers